برای اینکه کیفیت واقعی چای مشخص شود، باید چای دم بکشد.
اما از نظر ظاهری هم میتوان تا حدی از کیفیت چای آگاه شد.مثلا زمانی که با انگشتانتان چای را لمس میکنید،نباید چای پودر شود.یا برگ روشن چای،نشان از تازه بودن چای است.و چای سیاه و تیره مرغوبیت زیادی ندارند.چای با کیفیت و تازه دارای عطر و طعم خاصی است؛ و چای کهنه فاقد این عطر و طعم است.
دم کردن انواع چای ها ،تقریبا به یک صورت است.
برای دم کردن چای، چای خشکتر با اب ولرم شستشو میدهیم. بعد به جوش آمدن آب ،مقدار لازم آب را در قوری میریزیم. (با توجه به مقدار چای خشک،در قوری آب میریزیم). بعد اضافه کردن آب جوشیده شده، حدود ۳-۷ دقیقه اجازه میدهیم تا چای دم بکشد.از اصلی ترین تفاوت دم کردن چای،می توان به مدت زمان دم کشیدن چای اشاره کرد. چرا که هر نوع چای، مدت زمان خاصی برای دم کشیدن دارد.
چای ایرانی بهتر است یا چای خارجی؟
چای ایرانی طعم و عطر دلنشینی دارد و فاقد مواد افزودنی و رنگ دهنده می باشد.در صورتی که در بسیاری از چای های خارجی، مواد افزودنی و رنگ دهنده اضافه می شود.در استان های گیلان و مازندران به علت آب و هوا از سموم شیمیایی و آفت کش ها استفاده نمیشود.در حالی که در برخی کشور ها همچون کنیا، هند و سریلانکا برای کشت چای از افت کش ها و سموم شیمیایی استفاده می کنند.
در پاسخ به این سوال نمیتوان به صورت قطعی بیان کرد که کدام چای بهتر است. چرا که بسته به ذائقه هر فرد، انتخاب چای متفاوت است.
اما چای های سرگل، ممتاز و قلم از بهترین نوع های چای می باشند.
برای پاسخ به این جواب باید بگویم بله!
البته اگر چای با گیاهان دیگر چون بابونه، هل ، بادرنجبویه، نعنا و…ترکیب شده و مصرف شود، نتیجه مطلوب تری دریافت خواهید کرد.
چای فله ای بخریم یا چای بسته ای؟
چای فله ای بخریم یا چای بسته ای؟
در چای فله ای میتوانید چای خشک را با وضوح تمام ببینید.همچنین در چای فله ای می توانید از عطر و طعم چای مورد نظر خود،تا حدودی آگاه شوید.چای فله ای دارای تاریخ انقضا نبوده،در صورتی که در چای بسته ای تاریخ انقضا درج شده است.همچنین چای بسته ای از نظر بهداشت،مطمئن تر از چای فله ای می باشد.
چای را از کارخانه بخریم بهتر است یا فروشگاه؟
در کارخانه ها قیمت چای کمی کمتر از قیمت چای، در بازار است.اما خرید در فروشگاه ها آسان تر از رفتن به کارخانه چای است. در فروشگاه ها تنوع در نوع چای وجود دارد.در صورتی که در کارخانه ها فقط از یک نوع چای یا برند میتوانید خرید کنید.
اگر مکانی که چای در آن نگهداری می شود، استاندارد باشد،چای خشک تا سه سال قابل استفاده است.
در پاسخ به این سوال نمی توان به صورت قطعی بیان کرد که کدام چای بهتر است. چرا که بسته به ذائقه هر فرد، انتخاب چای متفاوت است. اما چای های سرگل، ممتاز و قلم از بهترین نوع های چای می باشند.
عوارض چای برای جذب آهن چه است؟
اگر بلافاصله بعد مصرف مواد غذایی چای بنوشید،چای به دلیل دارا بودن تانن ،با آهن موجود در مواد غذایی تداخل ایجاد کرده و مانع جذب آن میشود.بنابراین لازم است فاصله زمانی بین مصرف مواد غذایی و نوشیدن چای ،حداقل یک تا دو ساعت رعایت شود.تا آهن موجود در مواد غذایی جذب بدن شما بشود.
علاوه بر خواص زیاد انواع مختلف چای، نوشیدن زیاد چای نیز مضرراتی در پی دارد.برای مثال نوشیدن زیاد چای سیاه مانع جذب آب و در نهایت موجب کم خونی می شود. ترشح اسید معده را افزایش میدهد.به دلیل وجود کافئین، احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم ها را افزایش میدهد. مصرف زیاد چای سیاه موجب پوکی استخوان،رقیق شدن خون،ایجاد یبوست و…. می شود.