چای( Tea)
چای نوعی دمنوش معطر است که از افزودن آب جوش به برگهای خشک چای در قوری تهیه میشود. روش دیگر مصرف این دمنوش چای کیسهای است. عطر و مواد موجود در برگهای چای وارد آب جوش میشود و چای دم میکشد. پس از دم کشیدن کامل بهتر است برگهای چای را از داخل قوری خارج کنیم.
خاستگاه چای کشور چین می باشد و پس از آب پر مصرف ترین نوشیدنی جهان است؛ همچنین از چای برای مصارف رنگ آمیزی نیز استفاده می شده است.
کاملیا سیننسیس
تقریبا همهی انواع چای موجود از این گیاه بهدست میآیند. نام علمی این گیاه «کاملیا سیننسیس» است. این گیاه از دسته گیاهان موسوم به کاملیا است. گیاه سیننسیس به صورت طبیعی تا حدود ارتفاع سه متر رشد میکند. برای دسترسی به برگهای تازه جوانه زده که هربار چیده میشوند طوری از گیاه نگهداری میشود که همیشه در ارتفاع حدود یک و نیم متر باشد.
گیاه کاملیا سیننسیس اگر در محیط گرم و مرطوب قرار بگیرد در تمام فصول سال رشد کرده و جوانه میزند؛ به اصطلاح گیاهی همیشه سبز است.منشا آن در آسیای شرقی است اما گاهی در دیگر نقاط جهان هم پرورش داده میشود.
مواد مغذی بسیاری در چای وجود دارند که البته میزان آنها به نسبت موارد گفته شده کمتر است. ۱۵ ماده معدنی غیرآلی، انواع ویتامینها و آمینواسیدها در چای وجود دارند. در چای کافئین وجود دارد. میزان کافئین موجود در چای نصف قهوه است. کافئین از انواع موادی است که جزو خانواده آلکالوئیدها به حساب میآید. سه نوع آلکالوئید بسیار مفید در چای وجود دارد که در تحریک ماهیچهها، مغز و سیستم عصبی بسیار موثر هستند.
انواع چای
حدود ۱۵۰۰ عطر و طعم و ترکیب از گیاه «کاملیا سیننسیس» وجود دارد. این انواع چای در ۵ دسته کلی قرار میگیرند.
چای سیاه
برگهای این چای سیاه است و از دیگر انواع چای، دمنوش پر رنگتری از آن تهیه میشود. این نوع چای مصرف بالایی در سطح جهان دارد. معمولاً در چایهای کیسهای از این نوع چای استفاده میشود. برگهای این چای کاملا خشک و تیره متمایل به قهوهای و سیاه هستند. چای سیاه در انواع عطری و ساده و طعم و عطرهای مختلف تولید و عرضه میشود.
انواع چای سیاه
۱-آسام: طعم مالت مانند
سیلان: طعم قویتر و حاوی عطر دهندهها یا شکلات
دارجلینگ (Darjeeling): نوع باکیفیتتری از چای که در مناطق کوهستانی هند کشت میشه. دربردارنده عناصر میوهای و گلها
ارل گری (Earl Grey): طعم ترنج و مرکبات
کی مون (Keemun): شیرین و میوهای در آنهویی چین
کنیان: ظاهری تیره و طعمی تیز
ماسالا: با انواع ادویهها مانند هل، میخک و دانههای فلفل طعمدار شده
یون نان: طعم شکلاتی، مالت گونه و تند
فواید چای سیاه
فواید چای بسیار زیاد است که در مقاله جدا گانه به صورت حرفه ای تحقیق شده و برای شما دوستان و عزیز اماده شده است.
_ موثر در کاهش وزن
_ موثر در تقویت مو
_ مفید برای پوست
_ نوشیدن چای سیاه از گرفتگی رگها پیشگیری میکند
_ ضد سرطان
_ مصرف انواع چای گیاهی و چای سیاه، فشار خون را در افراد سالم و افراد مبتلا به فشارخون بالا،کاهش میدهند.
_نوشیدن چای سیاه میتواند عملکرد رگهای خونی را بهبود بخشد، جریان خون را در مغز افزایش دهد و خطر اختلالات مغزی را کاهش دهد.
_مصرف چای سیاه برای بیماران دیابتی نیز مفید است. چای سیاه نوشیدنی غیر شیرین است که گلوکز خون را تنظیم میکند.
_مصرف چای می تواند به از بین بردن میکروبها و باکتریهای مضر کمک کند و آسیب سلولها در بدن را کاهش دهد.
_چای سیاه حاوی خواص ضدمیکروبی است که با کمک به ترمیم مخاط دستگاه گوارش، مواد مضر را از بین میبرد و باکتریهای روده را بهبود میبخشد.
چای سبز
در تولید این نوع چای از برگهای کاملیا سیننسیس، از اکسیداسیون کمتری نسبت به چای سیاه استفاده میشود؛ از این رو برگهای محصول تولید شده سبز روشن است. به همین دلیل این نوع چای میزان آنتیاکسیدان و ویتامین بیشتری نسبت به چای سیاه داشته و طعم آن تلخی کمتری نسبت به چای سیاه دارد.
چای ماچا نوعی چای سبز بسیار با کیفیت است که به صورت پودر تولید شده در بازار وجود دارد.
انواع چای سبز
بی لو چان (Biluochun): چای سبز به سبک چینی با رایحه قوی و طعم گیاهی یا میوهای
جن مائی چا (Genmaicha): افزودن برنج یا سورگوم دودی برای دستیابی به عطرو طعم برشته
گیوکورو (Gyokuro): طعم قوی، شور شبیه به آب دریا یا آب سوپ
لائوشن (Laoshan): طعم و عطر شیرین کرهای
لانگ جینگ یا چاه اژدها: چای بوداده دستی با کمی طعم تازگی و شیرینی
ماتچا: چای به سبک ژاپنی، عطر و طعم خامهای، تلخ و شیرین
*فواید چای سبز*
_کاهش ابتلا به سرطان
_موثر در کاهش وزن و لاغری
_کاهش پیری و کمک به جوان ماندن
_افزایش حافظه و جلوگیری از بیماری آلزایمر
_کمک به حفظ مو و دندان ها
_کمک به درمان بیماری های ریه و کبد
_تنظیم فشار خون و قند خون با چای سبز و دارچین
چای اولانگ
در چین به این چای اژدهای سیاه گفته میشود. خواص چای اولانگ چیزی بین چای سیاه و چای سبز است.
این چای اکسیداسیون بالایی داشته و طعمی بین چای سیاه و چای سبز دارد. میتوانید این چای را چند بار دم کنید.
با دم کردن درست این چای، هر بار طعم خوب آن به صورت واضح حس میشود.
انواع چای اولانگ:
بای هائو (Bai Hao) معروف به نوک سفید: با طعم میوهای و ترد
بائوژانگ (Bao Zhong): با ۱۰ تا ۱۸ درصد اکسیداسیون و عطر و طعم لطیف
دا هونگ پائو (Da Hong Pao) معروف به روپوش قرمز: با درصد اکسیداسیون بالا و طعم خاکی و قوی
تای گوان یین (Tie Guan Yin) معروف به الهه آهن: دارای رایحههای شیرین و میوهای
تونگ تینگ (Tung Ting) معروف به قله منجمد: طعم گردویی با پایان نرم
*فواید چای اولانگ*
_بهبود عملکرد ذهنی
_تقویت حافظه
_حفظ سلامت قلب
_پیشگیری از پوسیدگی دندان
_ بهبود سلامت پوست
_ ضد سرطان
_کاهش خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید
_تثبیت قند خون
_مقابله با باکتری ها
چای Pu-Erh(پوئره)
این نوع چای بسیار خاصی بوده و طعم آن برای بسیاری از افراد ممکن است ناخوشایند باشد. این نوع چای ممکن است تا صد سال قبل از مصرف نگهداری شده باشد. برای دم کردن چای Pu-Erh نیز به آب جوش برای دم کردن نیاز داریم. قبل از تهیهی این چای باید آن را با آب فراوان بشوییم تا غبار موجود در آن پاک شود.
چای Pu-Erh نوعی محصول تخمیری از کاملیا سیننسیس است و به نسبت سایر انواع چای گرانتر است. این چای معمولاً در استان یوان در چین تولید میشود و در قالب تکههای خشک و جامد به شکل کیک و یا برگهای خشک فروخته میشود.
برای تولید چای Pu-Erh آن را در مدت طولانی در محلی مرطوب قرار میدهند. این فرایند طعم و عطر خاصی به این نوع چای میدهد که با سایر انواع چای بسیار متفاوت است. طعم و کیفیت این چای با گذشت زمان تغییر میکند.
چای Pu-Erh جوان بین دو تا سه سال قبل از مصرف نگهداری میشود. کمی مزه شبیه به چای سبز دارد. بسته به محل کشت گیاه ممکن است شیرینتر یا تلختر باشد.
چای Pu-Erh قدیمی از چای Pu-Erh جوان تیرهتر است کمی طعم چوب و مزهای شبیه میوهجات دارد.
انواع چای پوئره یا پس از تخمیر:
به مدت دو یا سه سال به طور طبیعی تخمیر میشه، طعم تازه و ویژگیهایی نزدیک به نوع سبز داره. همچنین بسته به محل رشد ممکنه تلخ یا شیرین باشه.
پوئره رسیده: از کمپوست برگهای خشک پوئره تولید میشه که روند تخمیر رو سرعت میبخشه و از طعم خاکی برخوردار هست.
جین هوآ فو چا (Jin Hua Fu Cha) یا چای قالبی گل طلایی: محصولی هست که به طور کامل برای سالها تخمیر میشه.
*فواید چای Pu-erh (پوئره)*
_ کاهش وزن و لاغری
_کاهش سطح کلسترول خون
_ ضد سرطان
_ جلوگیری از بیماری های کبدی
_درمان علائم سندروم متابولیک
چای زرد
هم مانند بقیه چای ها از گیاه Camellia Sinensis ساخته شده و نام آن را از رنگ “گیاهی مشروب مانند” گرفته اند. چای زرد نوعی چای است که نسبت به بقیه چای ها کمتر شناختهشده و در مقایسه با برخی از آنها تا حدی گرانقیمتتر بوده و استفاده از آن روز به روز افزایش پیدا می کند.مراحل فرآوری برگ چایی زرد خیلی به فرآوری برگ های چای سیاه شباهت دارد، البته پوشش دادن برگهای چای همراه با قرار دادن اونا در بستهبندیهای خاص و گاهی همراه با بخار دادن، یکی از مراحل اضافی و مورد تفاوت فرآوری چایی زرد می باشد.
عملیات اکسیداسیون چایی زرد، خیلی به صورت آهسته انجام میشود و در نتیجه این چای دارای طعمی ملایمتر از چای سبز است.طعم این چای شیرین، درخشان و گلی مانند می باشد. رایحه ی این چای آرام و میوه ای است. چایی دارای بدنه و ساختاری متوسط بوده، به این معنا که عطر و طعم آن نه خیلی قوی و نه خیلی ضعیف است.
خواص چای زرد
چای زرد غنی از آنتی اکسیدان است
چای زرد به کاهش وزن کمک می کند
چای زرد خواص ضد سرطانی دارد
چای زرد برای حفظ سلامت کبد مفید است
چای زرد به کنترل سطح کلسترول کمک می کند
چای زرد دیابت رو کنترل و پیشگیری می کند
چای زرد برای پوست مفیده
چای زرد دندان و استخوان ها رو تقویت می کند.
چای ترش یا چای مالمیر یا چای مکه (نام علمی: Hibiscus sabdariffa) یا چای روزل یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه میشود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد.مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده میشود. این چایی همچنان ضد سرماخوردگی است و مقدار قابل ملاحظه یی ویتامین(c) را دارا بوده که برای (سرما خوردگی) مفید می باشد. گیاه چای ترش با گیاه چای های عنوان شده متفاوت می باشد.
تولید ارتودوکس (سنتی)
در تولید چای به این روش برگهای تازه و جوان چای با دست چیده میشوند. پس از چیده شدن برگها روی هم انباشه میشوند. این کار آب موجود در برگها را کاهش میدهد. این کار باعث نرمتر شدن برگها میشود.
در مرحلهی بعد لوله کردن برگها شروع میشود. این کار ساختار سلولهای برگ را شکسته و فرایند اکسیداسیون اتفاق میافتد. فرایند اکسیداسیون نوع چای بهدست آمده را تعیین میکند.
با تغییر میزان اکسیداسیون در برگها چای سبز، سیاه، اولانگ و پوره تهیه میشوند.
هر چه میزان اکسیداسیون بیشتر باشد برگهای تولید شده سیاهتر خواهند بود. اگر چای مورد مصرف شما بسیار تیره است نشان از اکسیداسیون بالای انجام شده بر روی برگها دارد. اکسیداسیون در چای سبز بسیار سریع و در زمان کمی اتفاق میافتد.
در مرحلهی بعد برگها خشک میشوند و به همین صورت اکسیداسیون روی برگها اتفاق میافتد. سپس در سایزهای مختلف خرد شده و آماده مصرف هستند.
دم کردن چای خوب و طعم دلپذیر آن از تخصصهایی است که افراد بسیاری برای رسیدن به آن تلاش میکنند.
چای سیتیسی (مدرن)
روش مدرن تولید چای سیتیسی است. این روش نوعی روش تولید انبوه چای است. این روش میزان بیشتری چای در زمان مشخص تولید میکند. این روش معمولا برای تولید چای سیاه استفاده میشود.
در این روش نیز ابتدا چای نگهداری و خشک میشود سپس وارد دستگاههای مکانیکی شده و خرد میشود.
مزیتهای تولید چای سیتیسی
با خرد شدن برگها در فرایند سیتیسی سطح برگها بیشتر شده و سریع تر در آب جوش دم میکشد و رنگ و چای بیشتری تولید میکند. به همین دلیل مصرف برگ چای را کاهش میدهد.
تاریخچه چای در ایران
در سال ۱۲۸۵ هـجری شمسی، محمد میرزای چایکار ملقب به “کاشف السلطنه” که ژنرال کنسول ایران در هند بود بیان کرد که مقدار بسیاری ارز از کشور برای واردات چای مصرف میشود و میتوان با کشت چای در داخل کشور یک منبع قوی اقتصادی به وجود آورد.با اینکه هندوستان یادگیری فنون کشت چای را برای افراد خارجی ممنوع کرده بود، کاشف السلطنه توانست فنون کشت و تولید چای را یاد بگیرد و با مطالعه و بررسی شرایط آب و هوایی ایران و مشابهت آبوهوای شمال ایران با کشور هندوستان، با زحمات فراوانی تعدادی بذر و سه هزار اصله نهال را با گاری و درشکه به ایران منتقل کرد، سپس کشت چای در لاهیجان و کلارآباد را آغاز نمود. او با مخالف بعضی افراد مواجه شد و گاهاً بعضی از مخالفان او دست به ویرانی باغهای چای میزدند.همچنین از آنجاییکه در اولین مرتبه کشت چای در زمینهای زراعی، لازم بود ۵ سال برای اولین برداشت صبر شود، کشاورزان تمایلی به کشت چنین محصولی نداشتند. کاشف السلطنه ملقب به پدر چای ایران تمامی سختیها را تحمل نمود و به تدریج باغات چای را گسترش داد.از آنجاییکه اولین بار کشاورزان لاهیجانی اقدام به کشت چای نمودند، مقبره کاشف السلطنه نیز در لاهیجان ساخته شد و امروزه به صورت گنجینهٔ تاریخ چای ایران تبدیل شده است.
به تدریج و با گذر زمان کشت چای در تمامی استان گیلان گسترش یافت و در سال ۱۳۱۹ ه.ش حدود ۶۰۰ هکتار باغ چای در گیلان به وجود آمده بود.
10 کشور برتر تولید کننده چای در جهان
1 – چین (1،000،130 تن)
دارابودن مهارت های قوی این کشور، با داشتن تاریخ طولانی این نوشیدنی ، جای تعجب نیست .
2 – هند (900،094 تن)
هند مقدار زیادی چای تولید می کند، چراکه بیش از یک میلیارد جمعیت دارد و بنابراین بیش از 70 درصد از چای تولید شده در این کشور در داخل کشور مصرف می شود .
یکی از انواع چای، ترکیبات چای تند است که در شمال هند تولید می شود و با شیر مصرف می شود. با این حال، هند گونه های محبوب آسام و دارجلینگ را نیز تولید می کند.
3-کنیا (303،308 تن)
کنیا با تمرکز بر نوآوری، تحقیق و توسعه در صنعت، به دنبال حفظ رقابت است.همچنین کنیا در نظر دارد تا در توسعه انواع گونه های جدید پیشرو شود.
4 – سریلانکا (295،830 تن)
تولید چای در حال حاضر یکی از بزرگترین صنایع کشور محسوب می شود و بیش از یک میلیون کارگر سریلانکایی در آن مشغول به کار هستند.
5 – ترکیه (174،932 تن)
ترکیه به طور عمده چای سیاه، که به عنوان چای ترک، یا چای ریزه شناخته می شود، را تولید می کند. فرهنگ چای در ترکیه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و روش بسیار خاصی برای دم کردن آن وجود دارد. به طور سنتی، چای ترکیه در یک سماور دم می کشد و در زمان سِرو، با آب رقیق می شود.
6 – اندونزی (157،388 تن)
اندونزی با معرفی چای توسط هلندی ها، در دهه 1700 تولید چای را آغاز کرد .تولید اندونزی به طور عمده بر روی چای سیاه متمرکز است، گرچه مقدار کمی از سبز نیز تولید می شود.
7 – ویتنام (116،780 تن)
صنعت چای ویتنام از طریق شرکت های بزرگ با تکنولوژی و ماشین آلات مدرن و همچنین تولید کنندگان مستقل در مقیاس کوچک ، تغذیه می شود. این درحالی است که گونه های تولید شده متنوع هستند: تقریبا 60 درصد چای تولید شده در ویتنام چای سیاه است، 35 درصد چای سبز و 5 درصد انواع خاصی مانند چای لوتوس (از انواع چای سبز) و جاسمین است.
8 – ژاپن (88،900 تن)
از چهار جزیره اصلی ژاپن، سه منطقه دارای آب و هوا و شرایط مطلوب برای تولید چای هستند. ژاپن سالانه 85 هزار و 900 تن چای تولید می کند و با توجه به تعداد زیاد مصرف کننده و با وجود تولید بالا، صادرات ژاپن کمتر از 2 درصد از هزار تن تولیدی است.
9 – ایران ( 83,990 تن )
چای سیاه ، شایع ترین انواع چای مصرفی و تولیدی در ایران است.
10 – آرژانتین (69،924 تن)
با توجه به آب و هوای نیمه گرمسیری آرژانتین، چای سیاه اکثر چای تولیدی را تشکیل می دهد و در عین حال شرایط ایده آل برای رشد ارقام هیبریدی هندی و آسامی ( Assamica ) را فراهم می کند.
*برداشت چای در گیلان*
چین برگ سبز چای در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام می شود، چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه تقریبا از اواخر خردادماه و چین پاییزه نیز در مهرماه انجام می شود. از بین برداشت های چای در طول سال چین بهاره بالاترین درجه از لحاظ کیفیت داراست علاوه بر این رسیدگی به باغات چای، کود رسانی، مراقبت، آبیاری مناسب و برداشت به موقع و منظم چای از عواملی است که میتواند بر کیفیت محصول تاثیر بگذارد.
برگ های چای را از سر بوته ها میچینند و با نظارت کارشناسان اداره چای بعد از درجه بندی کیفی چای محصول جمع آوری شده را به کارخانه برای فرآوری تحویل میدهند.
چیدن چای از هر هکتار زمین با روش مکانیزه به طور متوسط دو روز طول میکشد باغداران میگویند بعد از رسیدن برگ چای باید هر چه سریع تر برای چیدن چای اقدام کرد با گذشت هر روز از کیفیت برگ چای کاسته میشود.
باغهای چای در استان های گیلان و مازندران ۲۶ هزار هکتار است که میزان زیر کشت هر سال متفاوت است.
*راه های تشخیص چای مرغوب*
یکی از نکات مهم و قابل توجه درشتی چای است.بوی چای حرف اول را در حدس طعم و مزه چای می زند ولی به هر حال، تا وقتی چای را دم نکنیم نمی توانیم جلوتر از این برویم.
تقلبی یا طبیعی بودن چای را نمی توان از روی ظاهرش تشخیص داد.
*رنگ*
چای مرغوب پس از دَم کردن رنگی روشن و شفاف پیدا میکند. چای بیکیفیت غالبا رسوب کرده و رنگ کدری دارد.
*طعم
چای،طعم های متفاوتی دارد.مثلا چای سبزطعم تازه و ملایمی دارد، کمی تلخ است و کم کم طعم آن به شیرینی میزند.چای سیاه طعم شیرینتر و قویتری دارد و هنگام نوشیدن چای گیاهی طعم تازگی، خنکی و رایحه گل را میتوان احساس کرد. چایهایی که دارای اسانس و طعم دهنده هستند و مزه تلخی دارند، از کیفیت پایینی برخوردارند و بوی ماندگی میدهند.
*چای سرگل و ممتاز
یکی از بهترین انواع چای گیلان چای ممتاز است و در رده بعد از چای سرگل قرار دارد .
که در آن برگهای جوان و بالایی بوته چای را دستچین میکنند و عطر و طعم بالاتری در این چای وجود دارد. در این چای برگهای بالایی و پایینی بوته چای وجود دارند که از نظر اندازه کمی بزرگتر هستند و دارای عطر و طعم ملایمتر و با تلخی کمتری نسبت به چای سرگل است.
انواع چای ممتاز نسبت به چای سرگل قیمت کمتری دارند.
*تفاوت چای شکسته و قلم *
*چای قلم
از مهمترین انواع چای،چای قلم است.تفاوت قابل توجهی بین چای ممتاز و چای قلم می باشد.
چای قلم بر خلاف چای ممتاز و چای سرگل به گونهای است که معمولا از برگهای پایینی بوته چای و همراه با ساقه چیده میشود و به همان صورت نیز فرآوری میشود. به همین دلیل چای قلم درشتتر از سایر انواع چای گیلان است. چای قلم به این دلیل قلم نامیده میشود که ساقههای چای در این چای وجود دارند.
چای قلم عطر و طعم و رنگ ملایمتری نسبت به دیگر انواع چای مانند چای بهاره شکسته و چای سیاه بهاره دارند.و همچنین مقدار کافئین موجود در آن کمتر است.
*چای شکسته *
برای درست کردن چای شکسته ابتدا باید همه برگهای بوته چای چیده شود. پس از آن باید ساقه را از گیاه چای جدا کرد سپس برگهای درشت چای را با دقت خرد کرد.
این چای، دارای بیشترین سهم از تولید هر کارخانه چایسازی هست.
چای سیاه شکسته بهاره به دلیل اندازه ریزتری که دارد، زودتر دم کشیده میشود.
*تکثیر بوته چای *
تکثیر بوته چای بوسیله بذر، شاخه خواباندن، قلمه زدن و یا جوش، میباشد. ولی بهترین روش تکثیر بوته چای، کاشتن دانه در محل اصلی و مخصوصا در خزانه است و بکار بردن سایر طرق تقریبا مقرون بصرفه نیست.
در انتخاب تخم چای نیز مانند زمین باید بسیار دقت کرد، چون تخم مرغوب در داشتن نهال خوب تاثیر بسزائی دارد.
برای تهیه دانه خوب بوته چای، بوته های مخصوص باید تربیت کرد و برگ آنها را نچید زیرا از یک بوته، هم برگ و هم دانه نمیشود برداشت کرد و در صورتیکه بخواهند تخم گیری بکنند، باید از برگ آن صرفنظر کنند و در صورتیکه بخواهند برگ بچینند باید از تخم نیز صرفنظر کرد.
*مضررات چای سیاه*:
نا مفید برای کبد
نا مفید برای قلب
نا مفید برای پوست
همچنین مصرف بیش از اندازه چای سیاه موجب کم خونی،سردرد،سرگیجه،اضطراب و اختلال در خواب می شود.
*مضراب چای سبز*
_عصارهی چای سبز ممکن است برای کبد سمی باشد
-ممکن است منجر به مسمومیت با کافئین شود
-کافئین چای سبز ممکن است عملکرد تیروئید را مختل کند
-کافئین چای سبز ممکن است باعث ضعف استخوانها شود
-کافئین چای سبز ممکن است باعث اضطراب و بیخوابی شود
-ممکن است از انعقاد خون جلوگیری کند
-ممکن است باعث سوزش سر معده شود
-کافئین چای سبز ممکن است باعث درد و ناراحتی معده شود
-ممکن است باعث تکرر ادرار شود
-ممکن است باعث ناباروری در مردان شود
-ممکن است دندان را لکهدار کند
-باعث حالت تهوع میشود
-کافئین چای سبز ممکن است منجر به هیپوکالمی و تشنج شود
-مصرف آن در دوران بارداری ممکن است باعث نقص مادرزادی شود
-کافئین آن میتواند با بعضی از داروها تداخل پیدا کند
-اپیگالوکاتچین چای سبز میتواند باعث آنمی و فقر آهن شود
*مضرات چای اولانگ*
هنگامی که کافئین بیش از حد مصرف شود می تواند منجر به اضطراب، سردرد، بی خوابی، ضربان قلب نامنظم و در برخی موارد فشار خون بالا شود.
علاوه بر این مصرف بیش از حد آنتی اکسیدان های پلی فنول می تواند به عنوان تنش اکسایشی عمل کند، که برای سلامتی شما مفید نیست.
*مضرات چای پوئره*
-چای Pu-erh برای استفاده در مقیاس بزرگ در دوران بارداری توصیه نمی شود.
-کسانی که دائما از درد معده، زخم و ورم معده رنج میبرند، باید بدانند که استفاده از چای پوئر برایشان ممنوع است .